PowerPoint
 

Flemming Birch-Olsen
Communications
PowerPoint
 
Microsoft PowerPoint® - et program som i dag er næsten enerådende til præsentationsformål. Programmet gør ikke en dårlig taler eller et dårligt produkt bedre, men det har for mange virksomheder og andre brugere af præsentationer fx indenfor sundhedssektoren, skabt en uafhængighed af de servicebureauer, som tidligere stod for produktionen af deres præsentationer. 

Selvom PowerPoint er et stærkt præsentationsprogram, betyder det ikke, at alt hvad der laves i det også er et mesterværk. Om en præsentation er en succes eller ej, afhænger af mange faktorer - indhold, præsentationsform, overholdelse af visse audio/visuelle grundregler og så videre. Disse sider er ment som en hjælp til de mange, der dagligt bruger PowerPoint. For dem kan der forhåbentligt her hentes inspiration til kommende præsentationer.

PowerPoints fulde potentiale udnyttes kun sjældent i almindelige sammenhænge. I virkeligheden ligger der i programmet et lille multimedia program gemt. Man skal imidlertid ikke forledes til at tro, at PowerPoint kan erstatte programmer som Macromedia Director - slet ikke, men alligevel er PowerPoint særdeles velegnet til at køre non-stop på en udstillingsstand, i en forretning, eller som interaktivt program med lyd, video, internet links og email-muligheder på et intranet.

Typisk interiør fra et servicebureau i midten af 80'erne. Her en Genigraphics 100D+ grafisk arbejdsstation hos Data-Dias på Frederiksberg, som udelukkende kunne bruges til fremstilling af lysbilleder. Pris dengang ca. kr. 800.000,- (ekskl. moms) med 20 MB harddisk og 16 skrifttyper. Det tilhørende kamera kostede ca. kr. 900.000,-. Typisk 'arbejdsstation' i dag - pris ca. kr. 16.000,- (inkl. moms), som ud over at kunne fremstille præsentationer, også kan bruges til mange andre opgaver - planlægning, budgetlægning, brevskrivning og selvfølgelig også et spil Solitaire i ny og næ.
  Indledning
PowerPoint
Historien
Gode råd
Tips & Tricks
Genveje
Baggrunde
Templates
Services

fbo-com


Der er -4294 dage, -3 timer, -22 minutter og -18 sekunder til Jul Userlog Couldn't connect to MySQL server!